Æbletærte opskrift
6 personer
15 min.
60 min.
Brugernes bedømmelser:
Beskrivelse
Simpel og lækker dessert til hygge eller som gæstemad. Serveres med creme fraise, flødeskum eller vaniljeis.
Ingredienser
- 150 gram smør
- 150 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 1 æg
- 3 æbler
- 1 tsk kanel
- 2 spsk sukker
Sådan gør du
1
Smør og sukker piskes sammen. Brug en foodprocessor eller elpisker.
2
Tilsæt æg og hvedemel og pisk det sammen til en ensartet masse.
3
Læg dejen på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir ovenpå. Brug en kagerulle til at rulle dejen ud. Fjern det øverste stykke bagepapir og læg bagepapir og dejen ned i en tærteform.
4
Kernehuset fjernes fra æblerne, som skæres i tynde skiver, som placeres i et pænt mønster ovenpå dejen i tærteformen.
5
Bland kanel og sukker, og drys blandingen ud over tærten.
6
Bag i ovnen i 40-45 minutter ved 175 grader.
7
Serveres mens den stadig er lun med creme fraise, flødeskum eller vaniljeis.