Beef Stroganoff med kartofelmos opskrift



4 personer
10 min.
100 min.
Brugernes bedømmelser:
 

Beskrivelse

Denne klassiker er en rigtig herre-ret, som kan laves på mange forskellige måder. Oksekød, bacon og cocktailpølser i en flødesauce. Det er noget både børn og voksne kan li.

Ingredienser

  • 500 gram okseinderlår i små stykker
  • 1 stort løg
  • 200 g champignon
  • 3 skiver bacon i skiver
  • 1 tsk paprika
  • 2½ dl madlavningsfløde
  • 2 dl vand
  • 1 okse oksebouillon terning
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 3 spsk creme fraise
  • 1 pk cocktailpølser
  • Fedtstof til stegning
  • Salt og peber

  • Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk creme fraise
  • 1 dl mælk
  • Salt

Sådan gør du

1
Oksekødet krydres med salt og peber og brunes i fedtstof i en gryde.
2
Tilsæt bacon, løg og champignon og giv det et par minutter i gryden. Herefter tilsættes paprika, tomatpuré, vand, bouillon og fløde.
3
Retten skal herefter simre i 1-1½ time til kødet er mørt. Tilsæt cocktailpølser og creme fraise og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt madlavningskulør, hvis en mørkere farve foretrækkes.
4
Imens retten simre, så skrælles kartoflerne, de skæres i små stykker og koger i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
5
Vandet hældes fra kartoflerne. Kom kartoflerne i en food processor, tilsæt creme fraise, mælk, salt og kør food processoren indtil mosen er fin og helt uden klumper.

Kommentarer

Vær den første til at kommentere denne opskrift



Skriv din kommentar til opskriften






(C) 2024 Nemme-madopskrifter.dk