Beef Stroganoff med kartofelmos opskrift




Brugernes bedømmelser:


Beskrivelse
Denne klassiker er en rigtig herre-ret, som kan laves på mange forskellige måder. Oksekød, bacon og cocktailpølser i en flødesauce. Det er noget både børn og voksne kan li.
Ingredienser
- 500 gram okseinderlår i små stykker
- 1 stort løg
- 200 g champignon
- 3 skiver bacon i skiver
- 1 tsk paprika
- 2½ dl madlavningsfløde
- 2 dl vand
- 1 okse oksebouillon terning
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 3 spsk creme fraise
- 1 pk cocktailpølser
- Fedtstof til stegning
- Salt og peber
Kartoffelmos- 1 kg kartofler
- 2 spsk creme fraise
- 1 dl mælk
- Salt
Sådan gør du
1
Oksekødet krydres med salt og peber og brunes i fedtstof i en gryde.
2
Tilsæt bacon, løg og champignon og giv det et par minutter i gryden. Herefter tilsættes paprika, tomatpuré, vand, bouillon og fløde.
3
Retten skal herefter simre i 1-1½ time til kødet er mørt. Tilsæt cocktailpølser og creme fraise og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt madlavningskulør, hvis en mørkere farve foretrækkes.
4
Imens retten simre, så skrælles kartoflerne, de skæres i små stykker og koger i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
5
Vandet hældes fra kartoflerne. Kom kartoflerne i en food processor, tilsæt creme fraise, mælk, salt og kør food processoren indtil mosen er fin og helt uden klumper.