Hårdkogt æg - tilbedredningstider
Hvor lang tid skal jeg koge et æg ?
Ja, det spørgsmål er der ikke noget præcis svar på, for vi har alle vore præferancer for, hvor kogt et æg skal være, hvor at det er perfekt. Men en tommerfingerregel er, at et æg skal koges i 10 minutter for at være hårdkogt og et blødkogt i 7 minutter. Kom dog ikke æggene i vandet, før det koger. Er der tale om store æg, så læg et ekstra minut til kogetiderne. Billedet nedenfor viser, hvordan ægget ser ud efter de forskellige kogetider.
At koge et æg er vist noget alle kan klare, selv personer som normalt ikke er en ørn i et køkken. Her er dog alligevel et par gode råd til, hvordan kogningen bliver en succes.
- Tilsæt salt til kogevandet. Det gør det nemmere at pille ægget efterfølgende.
- Tilsæt eddike til vandet, hvis æggene har revner. Det forebygger at æggeviden siver ud af ægget.
- Når ægget skal pilles, så rul det først forsigtigt på borpladen og pres forsigtigt med hånden. Så knuses skallen og den kan nemmere pilles.