Boller i karry opskrift



4 personer
10 min.
30 min.
Brugernes bedømmelser:
 

Beskrivelse

En af danskernes mest populære hverdagsretter er boller i karry. Kødboller af svinekød i en simpel karrysauce serveret med hvide ris, er noget de fleste spiser med velbehag. Her er opskriften med hjemmelavede kødboller, men skal det gå hurtigt, så køb kødbollerne færdige. Eksempelvis "Middagskødboller" fra Rema 1000 smager ganske fortræffelig.

Ingredienser

  • Kødboller:
  • 500 gram hakket svinekød
  • 1 lille løg
  • 1 dl havegryn
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • Salt og peber

  • Karrysauce:
  • 25 gram margarine
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 2 tsk karry

Sådan gør du

1
Riv løget fint og bland det derefter sammen med kød, æg, salt og peber.
2
Rør herefter havregrynene i kødblandingen og bland det sammen til en fars.
3
Bring en gryde med vand og salt i kog. Form kødboller af farsen med en ske og kom dem i det kogende vand, hvorefter de koger videre ved middel varme i ca. 8 minutter, hvorefter de tages op af gryden.
4
I en anden gryde smeltes fedstoffet og 2 spsk. hvedemel tilsættes. Rør rundt med et piskeris.
5
Bag saucen op ved løbende at tilsætte mælken indtil saucen har den ønskede tykkelse.
6
Kom 2 tsk. karry i en kop med lidt vand og rør rundt. Når karryen er opløst tilsættes den saucen, som koges igennem et par minutter.
7
Smag saucen til med salt hvorefter kødbollerne tilsættes og saucen simrer videre et par minutter.
8
Server retten med hvide ris.

Kommentarer

Vær den første til at kommentere denne opskrift



Skriv din kommentar til opskriften






(C) 2021 Nemme-madopskrifter.dk