cheesecake opskrift




Brugernes bedømmelser:


Beskrivelse
Ostekagen - her en strawberry cheesecake - er en populær dessert som både er flot at se på visuelt, men som også smager himmelsk.
Ingredienser
- 200 gram digestive kiks
- 150 gram bagemargerine
- 300 gram flødeost (neutral - eksempelvis Philadelphia)
- 5 blade husblas
- 2½ dl. piskefløde
- 1½ tsk vaniljesukker
- 100 gram flormelis
- 200 gram frosne bær - eksempelvis jordbær
- 100 gram sukker
- 2 dl vand
- Bær til pyntning
Sådan gør du
1
3 blade husblas lægges i blød i en skål med koldt vand.
2
Kiksene blendes til små krummer og blandes med den smelte margarine.
3
En springform (ca. 20 cm i diameter) beklædes med kageplast langs kanten. (gør evt plasten våd, så den nemt klæber til formen). I bunden lægges bagepapir. Kageplasten kan godt undværes, men det giver bare et skarpere slutresultat.
4
Kikseblandingen hældes i formen og fordeles jævnt i bunden, som efterfølgende trykkes flad med en spiseske, så bunden bliver så kompakt som muligt. Stil herefter formen i køleskabet i ca. 15 minutter.
5
Flødeosten røres sammen i en skål sammen med flormelis og vaniljesukker.
6
Fløden piskes til flødeskum, som vendes sammen med flødeost blandingen.
7
Husblassen vrides tør for vand og smeltes i en mikroovn i ca. 10 sekunder.
8
Lad den smeltede husblas køle af et par minutter inden det blandes i flødeost blandingen. Flødeost blandingen hældes herefter i springformen ovenpå kiksebunden. Stil formen i køleskabet i mindst 3-4 timer - gerne natten over.
9
2 blade husblas lægges i blød i en skål med kold vand.
10
De frosne bær koges i en gryde sammen med sukker og vand i ca. 15 minutter. Hæld herefter bærblandingen gennem en si ned i en skål.
11
Vrid husblassen tør for vand og kom bladene ned i den varme bærvæske og rør rundt.
12
Lad det herefter køle af til det er stuetemperatur og hæld derefter forsigtigt væsken ned i springformen ovenpå flødeosten. Kagen sættes herefter på køl i mindst 3 timer.
13
Kagen frigøres fra formen, og kageplasten fjernes. Anrettes på et fad og pyntes evt. med frisk frugt.