Dampede muslinger opskrift
4 personer
5 min.
10 min.
Brugernes bedømmelser:
Beskrivelse
Dampede muslinger er utrolig nemt at lave. Server med pommes frites (Moules frites).
Ingredienser
- 1 kg muslinger
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 chili
- 3 dl hvidvin
- 1½ dl piskefløde
- Salt, peber og fedstof til stegning
Sådan gør du
1
Rengør muslingerne. Muslinger som er beskadiget, skal straks smides væk. Det samme gælder åbne muslinger, som ikke lukker sig, hvis man banker forsigtig på dem.
2
Hvidløg, løg og chili hakkes fint og svitses i en gryde med lidt fedtstof.
3
Tilsæt hvidvin og muslingerne og lad dem få ca. 10 minutter i gryden ved middel varm med låg på gryden.
4
Muslingerne tages fra, og suppevandet sies fra. Suppevandet koges derefter ind, til der kun er ½-1 dl tilbage. Tilsæt fløden og varm op. Smag til med salt og peber, og tilsæt derefter muslingerne til saucen.