Fastelavnsboller opskrift



12 personer
15 min.
120 min.
Brugernes bedømmelser:
 

Beskrivelse

Hjemmebagte fastalavnsboller er mindst lige så flotte og lækre, som den du finder hos bageren.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 dl. mælk
  • 125 g smør eller bagemargerine
  • 1 æg
  • 4 spsk. sukker
  • ca. 400 g hvedemel

  • Creme:
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 dl mælk
  • 1½ spsk hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker

  • Glasur
  • 75 g flormelis

  • 50 gram mørk chokolade

Sådan gør du

1
Mælken lunes til håndtemperatur, hvorefter gæren udrøres heri.
2
Smørret smeltes og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen og ælt derefter dejen til en ensartet masse. Pas på ikke at tilsætte for meget mel, så dejen bliver for tør.
3
Dejen dækkes til og skal derefter hæve i ca. 1 time.
4
Ingredienserne til creme kommes i en gryde. Under omvarmning piskes der til cremen har den ønskede konsistens. Lad cremen køle af.
5
Dejen deles i tre klumper, som hver rulles ud i et kvadrat ved hjælp af en kagerulle. Kvadratet deles i fire lige store stykker.
6
På hver firkant placeres en teskefuld creme og et lille stykke chokolade. Tag fat i hvert af hjørnerne og buk dem ind mod midten. Vend bollen så samlingen er i bunden. Bollen placeres på en bageplade med bagepapir.
7
Lad bollerne hæve i yderligere 45 minutter, hvorefter de bages i midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter.
8
Når bollerne er kølet af, så pyntes de med glasur lavet af flormelis og lidt vand blandet sammen. Tilsæt kakaopulver, hvis der ønskes brun glasur.

Kommentarer

Vær den første til at kommentere denne opskrift



Skriv din kommentar til opskriften






(C) 2021 Nemme-madopskrifter.dk