Frikadeller opskrift
4 personer
10 min.
30 min.
Brugernes bedømmelser:
Beskrivelse
Frikadeller som mor lavede dem. En nem og populær hverdagsret som kan serveres med enten kartofler og brun sauce, kold kartoffelsalat eller en frisk hvidkålssalat.
Ingredienser
- 500 gram hakket svinekød eller hakket kalv-og flæsk
- 1 løg
- 1 æg
- 4 spsk hvedmel
- 1 dl mælk
- Salt og peber
- Fedtstof til stegning
Sådan gør du
1
Riv løget på et rivejern.
2
Kom kødet, løg og krydderier i en skål og rør godt rundt. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør godt. Evt. med en håndmixer.
3
Kom godt med fedstof på en pande og form frikadeller i den ønskede størrelse. Dyb en ske i fedtstoffet og tag en god skefuld kød og form den med skeen og din håndflade.
4
Steg frikadellerne i 4-5 minutter på hver side ved middel varme til de er pæne gyldne på begge sider. Pas på med ikke at give dem for meget varme, så siderne bliver sorte.
5
Server straks sammen med det ønskede tilbehør.