Gratineret svinemørbrad opskrift




Brugernes bedømmelser:


Beskrivelse
En lækker gæstemad eller hyggelig weekendmad til familien. Med tomat, skinke, smeltet ost og oregano, så minder den lidt om pizza, så den er en ret de fleste synes om. Serveres med ris og flute.
Ingredienser
- 2 svinemørbrad
- 200 gram skinkestrimler
- 3 tomater
- 200 gram revet mozzarella ost
- 1 løg
- 1 tsk. oregano
- 2 dl fløde eller creme fine
- 2 spsk. tomatpure
- 2 dl bouillon
- Salt og peber
Sådan gør du
1
Mørbraden pudses og skæres i små bøffer - ca. 1 cm tykke.
2
Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem brune på en pande med lidt fedstof. Herefter lægges bøfferne i et ildfast fad.
3
Løg hakkes i fine tern, som brunes på panden med restfedtstof fra mørbradbøfferne.
4
Tilsæt bouillon, tomatpure, oregano og fløde. Rør rundt og giv det hele et opbag. Smag til med salt og peber.
5
Skinkestrimlerne drysses ud over bøfferne. Herefter placeres et lag med tomatskiver, og endelig hældes saucen over. Afslut med et lag med osten.
6
Retten varmes i oven ved 225 grader i 10-15 minutter, hvorefter den er klar til servering sammen med ris, salat og flute.