Hvidløgsbrød muffins opskrift
8 personer
70 min.
20 min.
Brugernes bedømmelser:
Beskrivelse
Disse hvidløgsmuffins er super lækre med en sprød skorpe og bløde indvendige. Perfekt som tilbehør til de fleste hovedretter og supper.
Ingredienser
- 700 gram hvedemel
- 2 dl danskvand
- 30 gram gær
- 2 æg
- 50 gram smeltet smør
- 3 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 200 gram revet cheddar ost
- 1 spsk hakket persille (gerne frosset)
- 2 fed hvidløg
- 100 gram smeltet smør
Sådan gør du
1
Danskvanden opvarmes til "håndtemperatur", hvis den er kold. Gæren opløses heri.
2
Tilsæt æg, sukker, salt og smeltet smør. Tilsæt derefter 3/4 af osten. Tilsæt melet og dejen æltes sammen til en fast, men ikke for tøj dej.
3
Lad dejen hæve i ca. 1 time.
4
Bland hakket hvidløg, persille og resten af osten sammen med resten af den smeltede smør.
5
Form 10-12 boller af dejen. Dyp hver af bollerne i smør-massen hvorefter bollerne placeres i en muffinform.
6
Bag bollerne i 16-18 minutter ved 200 grader.