Kartoffelpizza opskrift



4 personer
10 min.
30 min.
Brugernes bedømmelser:
 

Beskrivelse

Kartoffel på en pizza er både sundt og nemt - og så smager det faktisk rigtigt godt. Det vigtigste ved en pizza er bunden. Ved først at forbage bunden ved høj varme inden fyldet tilføjes, så sikrer man at bunden bliver dejlig sprøjt og ikke dejagtig, som hjemmelavede pizzaer ellers godt kan blive. I denne opskrift laves der fire pizzaer - en til hver person - men man kan selvfølgelig også vælge at lave én stor bradepande i stedet. Men ved at lave dem enkeltvis, så bliver bunden bedst.

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 4 dl vand
  • Groft salt
  • 300 gram durum mel
  • 300 gram hvedemel
  • 1 dåse hakket tomat med krydderier
  • 250 gram mozzarella ost
  • Olivenolie
  • Oregano

Sådan gør du

1
Gæret udrøres i det lukne vand, hvorefter 1 tsk salt tilføjes.
2
Rør derefter durum melet i vandet og tilsæt derefter hvedemelen gradvist. Ælt dejen sammen til en dej som lige præcis ikke klistrer. Lad derefter dejen hæve i ca. 20 minutter.
3
Dejen deles i fire store stykker, som hver især rulle flade med en kagerulle. Kom hver pizza på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i en varm ovn i ca. 10 minutter ved 225 grader varmluft.
4
Imens skrælles kartoflerne som skæres i meget tynde skiver - gerne med et mandolinjern.
5
Dåsen med tomat blendes med en stavblender til en ensartet masse.
6
De bagte pizzabunde tages ud af ovnen, hvorefter tomatsaucen påføres med en ske. Dernæst drysses pizzaerne med osten.
7
Læg kartoffelskiverne i ét lag, og stænk derefter olivenolie ud over skiverne. Drys med groft salt og oregano. Bag pizzaerne færdig i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Kommentarer

Vær den første til at kommentere denne opskrift



Skriv din kommentar til opskriften






(C) 2021 Nemme-madopskrifter.dk