Kartoffelporre suppe opskrift



4 personer
5 min.
20 min.
Brugernes bedømmelser:
 

Beskrivelse

Super nem og billig ret som kan bruges både som forret og hovedret. Serveres med sprøde bacontern.

Ingredienser

  • 500 gram rå kartofler
  • 2 porre
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 liter vand
  • 2 hønseboullion terninger
  • 2 dl fløde eller creme fine
  • salt og peber
  • 200 gram bacontern

Sådan gør du

1
Skræl kartoflerne og skærm dem i små tern.
2
Porren skæres i tynde skiver. (brug ikke toppen)
3
Løg og hvidløg hakkes i grove stykker
4
Kartofler, porre, løg og hvidløg svitses i en gryde med en smule fedstof i cirka fem minutter. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.
5
Vand og boullionterninger tilsættes og rettes koges videre i 10-12 minutter til kartoflerne er helt møre.
6
Retten blendes med en stavblænder til den er fin og helt uden klumper. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber.
7
Server retten med sprøde bacontern, som ristes på panden.

Kommentarer

Jane Hansen: 24-05-2021   

Mums, bare super lækkert med en varm kartoffel-porre suppe med masser af bacon :)

Skriv din kommentar til opskriften






(C) 2021 Nemme-madopskrifter.dk