Kartoffelporre suppe opskrift
4 personer
5 min.
20 min.
Brugernes bedømmelser:
Beskrivelse
Super nem og billig ret som kan bruges både som forret og hovedret. Serveres med sprøde bacontern.
Ingredienser
- 500 gram rå kartofler
- 2 porre
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 liter vand
- 2 hønseboullion terninger
- 2 dl fløde eller creme fine
- salt og peber
- 200 gram bacontern
Sådan gør du
1
Skræl kartoflerne og skærm dem i små tern.
2
Porren skæres i tynde skiver. (brug ikke toppen)
3
Løg og hvidløg hakkes i grove stykker
4
Kartofler, porre, løg og hvidløg svitses i en gryde med en smule fedstof i cirka fem minutter. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.
5
Vand og boullionterninger tilsættes og rettes koges videre i 10-12 minutter til kartoflerne er helt møre.
6
Retten blendes med en stavblænder til den er fin og helt uden klumper. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber.
7
Server retten med sprøde bacontern, som ristes på panden.