Laks i ovn opskrift
4 personer
5 min.
30 min.
Brugernes bedømmelser:
Beskrivelse
Laks (eller ørredfilet) tilberedt i ovn sammen med rejer og grøntsager er en super nem og lækker aftensmad, som kun tager få minutter at tilberede, hvorefter retten passer sig selv i ovnen.
Ingredienser
- 1 lakseside (eller regnbueørred)
- ½ pose frosne hakkede grøntsager
- 100 gram rejer
- 1 dl hvidvin
- 1 dl vand
- 2½ dl madlavningsfløde
- Salt og peber
Sådan gør du
1
Fisken placeres i et ildfast fad med skindsiden nedad.
2
Hæld de frosne grøntsager (en færdigpakke fra supermarkedet) over fisken. Pynt derefter med rejer.
3
Tilsæt vand og hvidvin og giv fisken godt med krydderierne.
4
Læg staniol over fadet og prik et par huller heri. Sæt derefter fisken i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
5
Til saucen bruges væsken fra fisken. Si væsken ned i en gryde. Tilsæt fløden. Varm saucen op og jævn den med en melblanding. Smag til med salt og peber.
6
Server med hvide kartofler.