Lasagne opskrift



4 personer
20 min.
40 min.
Brugernes bedømmelser:
 

Beskrivelse

En populær ret som de fleste kan lide. Lasagne smager ekstra godt, hvis den får lov til at stå et stykke tid inden servering. Og så smager den ekstra godt dagen efter, så lav en stor portion. Så er der mad til to dage. Server med salat og flute og som nævnt i denne opskrift med løg i eddike.

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomat med krydderier
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vand
  • 1 boullionterning
  • 50 gram margarine
  • 1 spsk hvedemel
  • 150 gram revet ost - gerne cheddar
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 2 dl mælk
  • Lasagneplader - gerne friske
  • Løg i eddike
  • 2 løg
  • 2 dl eddike
  • 5 spsk sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

1
Hak løg og hvidløg og svits dette i en gryde.
2
Tilsæt oksekød og salt og rør rundt i et par minutter.
3
Blend tomaten med en stavblender for at undgå klumper. Tilsæt tomatmassen, vand og boullionterning til kødet og lad det simre i 10 minutter.
4
Lav bechamelsaucen ved først at smelte fedtstoffet i en gryde.
5
Tilsæt mel og kog op. Tilsæt mælk under omrøring.
6
Tilsæt ½ tsk salt, 2 spsk af osten samt muskatnøden. Lad saucen koge op, hvorefter den er klar til brug.
7
I et ovenfast fad lægges nu på skift kødsauce, bechamelsauce og lasangeplader. Start med kødsauce og slut af med kødsauce og bechelsauce.
8
Tilbered lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Efter 25 minutter tages fadet ud og der tilføjes et lag ost øverst, hvorefter lasangen får 10 minutter mere i ovnen.
9
Mens lasagnen tilberedes, så lav løgtilbehøret ved først at skære løg i små tern. Bland eddike, sukker, salt og peber i en lille skål. Tilsæt løg og rør rundt.

Kommentarer

: 12-12-2023   

Skriv din kommentar til opskriften






(C) 2021 Nemme-madopskrifter.dk