Marangslagkage opskrift



10 personer
20 min.
60 min.
Brugernes bedømmelser:
 

Beskrivelse

Familiens favoritkage til familiefødselsdage og andre festlige lejligheder.

Ingredienser

  • 100 gram bagemargarine
  • 125 gram sukker
  • 200 gram hvedemel
  • 5 æggeblommer
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk

  • Marangs
  • 5 æggehvider
  • 200 gram sukker

  • Fyld:
  • 2½ dl. piskefløde
  • 200 gram jordbær

Sådan gør du

1
Fedstof og sukker røres godt sammen med en håndmixer.
2
Tilsæt æggeblommerne et af gangen under omrøring.
3
Tilsæt resten (mel, bagepulver og mælk) og rør dejen sammen.
4
Dejen fordeles på to stykker bagepapir, så det danner to lige store cirkler. Disse bages i ovnen ved 200 grader til de er lysebrune.
5
Imens bundene køler af, så piske æggehviderne helt stive, hvorefter sukkeret forsigtigt vendes i. Æggemassen fordeles ovenpå bundende, som efterfølgende bages i ovnen ved maks 150 grader indtil de er lysebrune.
6
Fløden piskes til flødeskum og lægges ovenpå den ene bund. Skær jordbær i skiver og læg dem oveni flødeskummet. Læg til sidst den anden bund ovenpå (med marangs opad) og kagen er klar til servering.

Kommentarer

Vær den første til at kommentere denne opskrift



Skriv din kommentar til opskriften






(C) 2021 Nemme-madopskrifter.dk