Oreo cheesecake opskrift
12 personer
30 min.
600 min.
Brugernes bedømmelser:
Beskrivelse
Cheesecake er altid en populær dessert som vækker glæde, når den serveres for gæster til højtider, fødselsdage eller fester.
Ingredienser
- 4 pakker Oreo kiks (eller kopi)
- 200 gram bagemargarine
- 3 pakker flødeost natural (200 grams pakker)
- 150 gram flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk citronsaft
- 3.5 dl. fløde
Sådan gør du
1
Tre af Oreopakkerne skal anvendes til bunden. Her skilles hver enkelt Oreo, hvor kiksecremen tages fra og gemmes til ostecremen. Efterfølgende blendes kiksene til krummer.
2
Margarinen smeltes og blandes sammen med kiksekrummerne.
3
I en rund bageform (26-28 cm) placeres et stykke bagepapir i bunden, hvorefter kiksemassen hældes i og fordeles jævn. Pres bunden sammen med en spiseske. Herefter sættes bunden på køl, mens ostemassen laves.
4
I en skål med kiksecremen tilføjes flødeosten, flormelisen, vaniljesukker og citronsaft. Dette røres sammen til en luftig masse.
5
Piskefløden piskes til flødeskum og vendes sammen med ostecremen.
6
Ostemassen hældes i bageformen, hvorefter kagen sættes på køl i mindst 4 timer - gerne natten over.
7
Før servering pyntes kagen med halve Oreos og evt. knuste Oreos i midten.