Pølsehorn opskrift




Brugernes bedømmelser:


Beskrivelse
Pølsehorn er altid et hit for både børn og voksne. Kan bruges som natmad til gæster, som mad til børnefødselsdagen eller blot som en lækker snack i madpakken.
Ingredienser
- 50 gram gær
- 2 dl mælk
- 200 gram smør eller bagemargarine
- 2 æg
- 700 gram hvedemel
- 1 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 8 hotdog pølser
- 1 æg til pensling
- Sesamfrø
- Ketchup
Sådan gør du
1
Smørret smeltes i en gryde og mælken tilsættes, hvorefter gryden straks tages fra varmen.
2
Når mælken er "håndtemperatur" så udrøres gæren heri.
3
Tilsæt æg, hvedemel, salt og sukker og ælt det god sammen til en luftig dej,
4
Lad dejen hæve i 30 minutter.
5
Del dejen i tre klumper. Kom mel på bordet og rul hver klump ud til en stor cirkel i familie-pizzastørrelse. Del dejen i 8 lige store trekantede dele
6
Pølserne deles hver i 3 stykker. På hvert dej-slice placeres en klat ketchup og derefter pølsen. Luk dejen omkring pølsen og rul dejen sammen, så det bliver til et pølsehorn. Sørg for at spidsen bliver afsluttet i bunden, så den ikke bukker op under bagningen.
7
Lad pølsehornene efterhæve i ca. 45 minutter, hvorefter de pensles med æg og overdrysses med sesamfrø.
8
Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.