Satay sauce opskrift



4 personer
10 min.
10 min.
Brugernes bedømmelser:
 

Beskrivelse

Satay sauce - også kaldet peanut sauce - er en super lækker dip eller sauce, som kan serveres som tilbehør til de fleste kødretter. Passer rigtig fint til eksempelvis kyllingespyd.

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ tsk Chili flager
  • Citronsaft
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 grøntsagsbouillionterning
  • 2 dl vand
  • ½ dl olie
  • Salt
  • 100 gram peanuts

Sådan gør du

1
De tørrede chili flager (bruger dem fra pizzamanden) lægges i blød i lidt vand i ca. 10 minutter.
2
Løg, hvidløg og peberfrugt skæres i små stykker og blendes sammen med peanuts og chilien til en ensartet masse.
3
Olien varmes på en pande og peanutmassen tilsættes. Rist massen i ca. 5 minutter under omrøring, så massen ikke brænder på.
4
Vand, bouillonterning, brun farin og citronsaft tilsættes og saucens simrer videre i et par minutter.
5
Smag til med salt.

Kommentarer

Vær den første til at kommentere denne opskrift



Skriv din kommentar til opskriften






(C) 2021 Nemme-madopskrifter.dk