Satay sauce opskrift




Brugernes bedømmelser:


Beskrivelse
Satay sauce - også kaldet peanut sauce - er en super lækker dip eller sauce, som kan serveres som tilbehør til de fleste kødretter. Passer rigtig fint til eksempelvis kyllingespyd.
Ingredienser
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- ½ tsk Chili flager
- Citronsaft
- 2 spsk. brun farin
- 1 grøntsagsbouillionterning
- 2 dl vand
- ½ dl olie
- Salt
- 100 gram peanuts
Sådan gør du
1
De tørrede chili flager (bruger dem fra pizzamanden) lægges i blød i lidt vand i ca. 10 minutter.
2
Løg, hvidløg og peberfrugt skæres i små stykker og blendes sammen med peanuts og chilien til en ensartet masse.
3
Olien varmes på en pande og peanutmassen tilsættes. Rist massen i ca. 5 minutter under omrøring, så massen ikke brænder på.
4
Vand, bouillonterning, brun farin og citronsaft tilsættes og saucens simrer videre i et par minutter.
5
Smag til med salt.