Tzatziki opskrift
4 personer
5 min.
5 min.
Brugernes bedømmelser:
Beskrivelse
Tzatzikien kender vi sandsynligvis fra skønne ferier i Grækenland, hvor tzatzikien er en fast bestanddel til alle måltider. Tzatziki er super nemt og billigt at lave, og den smager ti gange bedre end en købe-tzatziki. Tzatziki fungerer rigtig godt som en dip eller dressing og nydes bedst sammen med brød, eksempelvis pitabrød, fladbrød eller nanbrød. I Rema 1000 sælges en pakke med fire madbrød af mærket Napoli til omkring 10 kr. Lun disse brød i en varm ovn i et par minutter. Så har du det perfekte tilbehør til den friske tzatziki.
Ingredienser
- ½ agurk
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
1
Riv agurken og hvidløg på et rivejern.
2
Kom den revne agurk i et kaffefilter og pres så meget vand ud af agurken som muligt.
3
Rør alle ingredienser sammen og sæt tzatzikien på køl inden servering.